снимка: pexels.comОчакванията са около и след обяд над Западна България да

...
снимка: pexels.comОчакванията са около и след обяд над Западна България да
Коментари Харесай

Жълт код за опасни жеги в почти цялата страна

снимка: pexels.com

Очакванията са към и след обяд над Западна България да стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до среднощ тук-там да превали кратковременно.

Нова порция жега ще предложи неделния ден на 18 юли. Времето ще е слънчево. В цялата страна обаче още веднъж е в действие жълт код за евентуално рисково време. Ще има гръмотевични стихии, краткотрайни превалявания и възможност за градушки.

Максималните температури ще са най-вече сред 32 и 37 градуса. За София термометрите ще гонят 31 градуса, само че в Пловдив прогнозата е за 37, в Благоевград и Сандански – 34 и 35 градуса. Малко по-ниски по морския бряг – 32 градуса за Варна и 30 за Бургас.

В 21 области е разгласен жълт код за високи температури, в останалите 7 има предупреждение за гръмотевични стихии. Това сочи информация в уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Пловдив, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Ямбол, Бургас, Шумен, Разград, Силистра, Добрич и Варна се чака горещо време с оптимални температури 32°-37°

С. жълт код за гръмотевични стихии, краткотрайни превалявания и възможност за градушки, е в действие за областите София област, София град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Смолян.

Прохладата ще бъде в планините, където преди обяд ще е най-вече слънчево. След обяд обаче над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до края на денонощието на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР